Popular Posts

Friday, 22 September 2017

Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017

Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017

Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017. Perlawanan Chelsea menentang Stoke City hari ini akan bermula pada jam 10 malam waktu Malaysia. Bagi yang tak ada astro, yang mencari-cari Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017 , korang boleh dapatkan live streaming tersebut di bawah.

Stoke akan menjadi ' home ' malam ini dan sememangnya Chelsea mampu untuk mengalahkan stoke. tapi kita tengok macam mana nanti ya.

Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017
Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017

Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017


Pautan 1

***link sudah diupdate


Cara tengok Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017

a) klik pautan 1
b) Tunggu 5 saat
c) tekan skip ads.
d) pilih link yang anda mahukan.
e) selamat menonton

Jom kongsikan Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017 ini dengan peminat chelsea yang korang kenal. atau korang sendiri share dalam group chelsea malam ni. ada ke peminat stoke ? kalau ada share tau Live Streaming Chelsea vs Stoke City 23 September 2017 ni.

Thursday, 21 September 2017

JDT Raikan Kemenangan ke-4 Liga Super Malaysia

JDT Raikan Kemenangan ke-4 Liga Super Malaysia

JDT Raikan Kemenangan ke-4 Liga Super Malaysia. Pertama sekali , jom kita ucapkan tahniah kepada pasukan Johor Darul Ta'zim atas kemenangan kali ke-4 liga super berturut-turut. satu lagi sejarah baru dicipta mereka dalam pentas tanah air. JDT menepati ramalan awal untuk menjuarai musim ke 4 ini dengan mudah.

ia berikutan kekurangan saingan di peringkat liga super menjadikan mereka dengan mudah memenangi liga kali ini.


JDT Raikan Kemenangan ke-4 Liga Super Malaysia
JDT Raikan Kemenangan ke-4 Liga Super Malaysia

JDT Raikan Kemenangan ke-4 Liga Super Malaysia


Untuk musim ini, pasukan JDT berada terumbang ambing di awal musim. Yang mana mereka berada di bawah jurulatih Benjamin Mora. Mungkin mereka masih dalam peringkat penyesuaian dengan taktikal Mora jadi kurang memberi kesan dalam permainan mereka.

kemudian TMJ membawa masuk Ulisses Morais dari portugal untuk membimbing pasukan JDT untuk baki saingan. ia umpama sentuhan magik. sejak di ambil alih, corak permainan JDT berubah  daripada mudah bolos kepada kebal di bahagian pertahanan.

kalau korang tengok perlawanan JDT, pasti korang akan perasan benda ni. perubahan yang ketara. Di samping itu, kemasukan Natxo Insa juga memberi kelebihan kepada JDT di bahagian tengah. awal musim ini, bahagian tengah JDT bermasalah. dengan kemasukan natxo berjaya mengembalikan kesimbangan di bahagian tengah JDT.

Dan dengan kehebatan mereka dalam permainan menyebabkan mereka berjaya mempertahankan Juara Liga Super untuk musim ke-empat berturut-turut

Juara Liga Super dari tahun 2004 sehingga 2017 .


2004
Juara : Pahang
Tempat Kedua : Public Bank
Tempat Ketiga : Perlis

2005
Juara : Perlis
Tempat Kedua : Pahang
Tempat Ke Tiga : Perak

2005-06
Juara : Negeri Sembilan
Tempat Kedua : TM
Tempat Ketiga : Perak

2006–07
Juara : Kedah
Tempat Kedua : Perak
Tempat Ketiga : DPMM

2007–08
Juara : Kedah
Tempat Kedua : Negeri Sembilan
Tempat Ketiga : Johor FC

2009
Juara : Selangor
Tempat Kedua : Perlis
Tempat Ketiga : Kedah

2010
Juara : Selangor
Tempat Kedua : Kelantan
Tempat Ketiga : Terengganu

2011
Juara : Kelantan
Tempat Kedua : Terengganu
Tempat Ketiga : Selangor

2012
Juara : Kelantan
Tempat Kedua : LionsXII
Tempat Ketiga : Selangor

2013
Juara : LionsXII
Tempat Kedua : Selangor
Tempat Ketiga : Johor Darul Ta'zim

2014
Juara : Johor Darul Ta'zim
Tempat Kedua : Selangor
Tempat Ketiga : Pahang

2015
Juara : Johor Darul Ta'zim
Tempat Kedua : Selangor
Tempat Ketiga : Pahang

2016
Juara : Johor Darul Ta'zim
Tempat Kedua : Felda United
Tempat Ketiga : Kedah

2017
Juara : Johor Darul Ta'zim


Ada beberapa ramalan yang mengatakan JDT akan menjadi juara buat kali ke5 musim berdasarkan prestasi dan komitmen pemain dan pengurusan yang masih menjadi yang terbaik dalam negara kita. Kalau tengok pasukan lain pun, masih bergelut dengan prestasi pemain. ada pasukan yang terpalit dengan kontorversi tunggakan gaji dan pelbagai masalah lain lagi.

JDT di bentuk dalam 3 atau 4 tahun. bermakna pasukan lain pun mungkin mempunyai 3-4 tahun akan datang untuk menjadi pasukan hebat seperti JDT sekarang ini. tapi terpulang kepada pengurusan pasukan liga super masing-masing.

Apa-apa pun tahniah JDT atas rekod kecemerlangan anda dalam liga tempatan dan luar negara.


Wednesday, 20 September 2017

Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017

Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017

Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017. Perlawanan liga super pahang menentang sarawak pada malam ini akan bermula tidak lama lagi, jadi pastikan anda mengikut perlawanan ini melalui siaran tv ataupun melalui siaran langsung dari web. bagi yang nak tengok live streaming. berikut merupakan Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017


Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017
Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017

Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017


Link 1

link live streaming sudah diupdate. Tolong SHARE YA . thanks .

Cara tengok online pahang vs sarawak

a) klik link 1
b) tunggu selama 5 saat
c) anda akan di bawa ke pautan sebenar .
d) selesai dan selamat menonton.

Semoga Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017 ini dapat memudahkan korang untuk menonton perlawanan malam ini kan. lama tak tengok liga super beraksi kembali. semoga berjaya buat kedua-dua pasukan. silakan share Live Streaming Pahang Vs Sarawak 20 / 9 / 2017 dengan rakan-rakan lain.
Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017

Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017

Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017. Untuk liga super malam ini, ada dua perlawanan tumpuan yang akan di siarkan secara langsung. jadi bagi yang tak boleh tengok di tv boleh tengok siaran langsung melalui pautan yang di sediakan ini.

Perlawanan yang terpilih adalah siaran langsung perlawanan JDT vs Kelantan dan juga Siaran Langsung Pahang bertemu Sarawak. bagi yang nak pautan live, korang boleh dapatkan di bawah.

Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017
Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017


Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017

Siaran langsung JDT VS kelantan.

Siaran langsung Pahang vs Sarawak

pautan 1

**akan diupdate kemudian.

Semoga kedua-dua perlawanan malam ini di mainkan dengan kondisi yang terbaik dan juga memberi persembahan yang di mahukan oleh penonton yang menonton secara langsung ini. Selamat menonton. sila kongsikan Siaran Langsung Liga Super 20/9/2017 dengan rakan-rakan lain.

Tuesday, 19 September 2017

Liverpool tersingkir Dari Piala EFL- Carabao

Liverpool tersingkir Dari Piala EFL- Carabao

Liverpool tersingkir Dari Piala EFL- Carabao. Terkejut ? ya terkejut . kenapa liverpool tersingkir awal dalam piala EFL- Carabao ni ? untuk pengetahuan korang liverpool turun sebagai pilihan utama ketika menentang pasukan Leicester City awal pagi hari ini.

Liverpool yang merehatkan tonggak serangan mereka seperti Salah, Mane, Studridge dan Firmino seperti memakan diri mereka sendiri. Lawan leicester tak letak striker power. agak-agaklah kan.

Liverpool tersingkir Dari Piala EFL- Carabao
Liverpool tersingkir Dari Piala EFL- Carabao


Entahlah apa yang Kloop fikirkan.

Liverpool tersingkir Dari Piala EFL- Carabao

baki saingan akan akan berlangsung awal pagi esok. Kita lihat pula, pasukan liga Perdana yang mana akan tersingkir pula. Selain liverpool , stoke city , Huddersfield, burnley dan juga brigton turut tersingkir awal dalam saingan kali ini.

kekalahan liverpool ini membuatkan aku teringat Manchester united yang kalah dengan Mk Don pada musim pertama Van Gal ambil alih. tapi musim lepas mereka dah JUARA EFL cup ni. power weh, semoga liverpool pun boleh ikut jejak langkah Manchester United.

TROFI BAHARU LIGA SUPER MALAYSIA LAMBANG KEKUATAN, DINAMISME DAN DOMINASI

TROFI BAHARU LIGA SUPER MALAYSIA LAMBANG KEKUATAN, DINAMISME DAN DOMINASI

Trofi Liga Super Malaysia yang baharu telah direkabentuk dan dihasilkan teliti dengan tangan oleh tukang-tukang yang mahir dari tukang emas DiRaja.

Hasil penyelidikan dan buah fikiran Football Malaysia LLP telah diserapkan ke dalam reka bentuk dengan setiap elemen membawa definisi tersendiri, untuk menjadikan trofi ini sejajar dengan nilai permainan bolasepak.

Trofi baharu ini diperbuat daripada tembaga, perak dan emas tulen 24k. Berdiameter 252mm di bahagian tapak, berketinggian 633mm dan seberat 20 kilogram dengan nama pemenang tahunan akan diukir di bahagian bawah belakang trofi manakala logo pasukan juara dipateri di bahagian pusat trofi menjadikan ianya tampak eksklusif.

Berkonsepkan futuristik dan elegan, trofi baharu ini direka seolah-olah figura meraikan kejayaan mengungguli liga, dengan menjadikan era baharu sebagai detik permulaan.

Simbolik trofi ini melambangkan kekuatan dan dinamisme 12 pasukan yang bertanding merebut piala paling berprestij yang melayakkan mereka ke peringkat lebih tinggi.

Manakala warna emas pula sinonim dengan dominasi, iaitu hanya pasukan yang layak sahaja boleh merangkul trofi ini setelah penat lelah mencapai kemenangan demi kemenangan untuk menjuarai liga.

Dalam pada itu, Ketua Pegawai Eksekutif FMLLP, Kevin Ramalingam mengucapkan jutaan terima kasih atas perkenan DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim selaku Pengerusi FMLLP untuk membuat trofi baharu yang mana ianya dirancang sejak tahun 2015 lagi.

“Trofi baharu ini menjadi petanda era baharu bolasepak Malaysia dan juga menjadi aspirasi kejayaan buat 12 pasukan yang bertanding di dalam Liga Super,” tambah Kevin.

Sumber - Facebook Football FMllp

TROFI BAHARU LIGA SUPER MALAYSIA LAMBANG KEKUATAN, DINAMISME DAN DOMINASI
TROFI BAHARU LIGA SUPER MALAYSIA LAMBANG KEKUATAN, DINAMISME DAN DOMINASI

Monday, 18 September 2017

Pungutan Pingat Para ASEAN 18 September 2017

Pungutan Pingat Para ASEAN 18 September 2017

Pungutan Pingat Para ASEAN 18 September 2017. Memasuki hari bertarikh 19 september 2017, Sukan Para Asean menyambung tirai kejohanan dengan impian baru untuk merealisasikan emas 103 yang bakal di raih mereka. Teruskan memberi sokongan anda kepada mereka kerana mereka insan yang luar biasa.

Pungutan Pingat Para ASEAN 18 September 2017


Pungutan Pingat Para ASEAN 18 September 2017
Pungutan Pingat Para ASEAN 18 September 2017


Pungutan pingat emas setakat semalam. untuk hari ni kita tunggu malam sikit baru aku update ya. jangan lupa like page Ohsukan tau ! semoga pengutan pingat para asean akan bertambah pada hari-hari yang mendatang.