404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma

Share:
404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma. Dah masuk musim sukan SEA dah sekarang ni. jadi mesti ada yang nak pi tengok secara langsung di venue-venue pertandingan kan. Ada banyak pertanyaan terutamanya mengenai tiket perlawanan. Tiket perlawanan di jual secara online untuk beberapa acara sukan.

" ada ke acara sukan sea yang masuk free ? "

Jawapannya adalah ada. Korang mesti terkejut bila kau bagitau yang ada 404 acara yang korang boleh masuk tempat pertandingan tanpa tiket ! Dah boleh siap sedia nak bagi sokongan korang kepada atlet negara ke ? kalau dah jom baca apa acara yang masuk free.


404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma
404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma

404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma

Kesemua acara ini di susun mengikut lokasi pertandingan tersebut di pertandingkan.

• KL SPORTS CITY

Stadium Nasional Bukit Jalil, Majlis Sukan Negara (MSN) dan Stadium Hoki Nasional.

Acara :

Memanah, Olahraga, Hoki, Skuasy.

• Pusat Dagangan dan Antarabangsa Malaysia (MITEC)

Acara:
Hoki dalam dewan, bola tampar, ping pong, lawan pedang, angkat berat, muay thai dan tinju.

• Gelanggang Ais Empire City

Acara - hoki ais, luncur ais.

• Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC)

Acara - Judo, Karate-Do, Wushu dan Pencak Silat.

• Velodrom Nasional, Nilai

acara berbasikal BMX. pasukan berbasikal lebuhraya melalui jalan sekitar Nilai.

• Taman Ekuestrian Putrajaya
Boleh tengok KJ main dekat sini .


404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma
404 Acara Sukan SEA 2017 yang Masuk Percuma


Selain daripada venue dan acara disebutkan seperti di atas, juga terdapat, renang terbuka, kriket, golf, boling padang, tenis, luncur air, menembak, pelayaran, triatlon serta petanque

Sumber - http://www.stadiumastro.com/sukan/blog/blog-butiran/mari-ketahui-venue-sukan-sea-2017-tidak-perlukan-tiket/2448

ada banyak lagi yang boleh disenaraikan tapi aku senaraikan hanya sebahagiannya sahaja. nanti kalau ada masa, aku update lagi ya. Jom kita perbanyakkan sokongan kita kepada atlet negara yang bertanding. semoga semangat tuan rumah menjadi sebab kita muncul juara keseluruhan apabila menghantar atlet paling ramai dalam temasya kali ni.

Entri sebelum - Sukan Sea Mula di kecam .


No comments

Jom komen ! :)