Satu Dunia Menangis Kegagalan Itali ke Piala Dunia

Berita sedih hari ini, Skuad Itali gagal layak ke Piala Dunia 2018.
sedih sungguh.

itulah luahan rata-rata penyokong azzuri ini selepas mereka hanya sekadar seri tanpa jaringan pada perlawanan kedua play off menentang sweden awal pagi tadi waktu malaysia.

Satu Dunia Menangis Kegagalan Itali ke Piala Dunia


Itali antara pasukan yang di harapkan akan layak ke rusia namun andaian tersebut hanya sia-sia.

ada yang cakap itali gagal ke piala dunia kerana masalah dalaman.
ada juga sebab penurunan pretasi dan sebagainya.

nampak gayanya kena tunggu lgi 5 tahun untuk aksi di qatar barulah kita dapat tengok itali di piala dunia.

tapi malaysia masih tak layak. ehh

rata-rata dari pembacan aku, itali di jangka akan membuat rombakan dalam pasukan untuk musim baru dan era baru mereka.

rekod buruk sejak 60 tahun ini perlu ditelan dan orang cakap kena move on lah kan.

selain itali, belanda juga tak layak ke piala dunia.
ermm apa nak jadi kan.

tapi aku boleh katakan ini peluang pasukan lain untuk menunjukkan aksi terbaik mereka di piala dunia. korang pula? jom komen di bawah.





1 comment:

Jom komen ! :)

Powered by Blogger.